Poëzie! Wie dicht mee?

Mooi? Je vindt ‘m hier als ansichtkaart!

Muziek
De week van de poëzie is weer aangebroken (31-1 t/m 6-2). Dit jaar is het thema muziek.
Mijn taal-en-beeld-hart begon direct sneller te kloppen. Ik ben namelijk gek op het lezen en schrijven van poëzie, en ik houd ook erg van wereldmuziek. En ja, dan is een ontwerp ook niet ver weg! :-)  

Innerlijke criticus
Veel mensen schromen een gedicht te schrijven. Poëzie is moeilijk en verheven, en zeker niets voor hen. Hun innerlijke criticus maakt ze wijs dat hun schrijfsels prutswerk zijn en dat ze zich maar beter niet aan dat soort dingen kunnen wagen. Er is maar 1 remedie: gewoon doen!

Creëren
Creëren is van waarde. Wat je ook maakt. Creativiteit is aan geen enkele objectieve maatstaf van ‘goed’ of ‘fout’ gebonden. Creativiteit is weer een beetje kind zijn, toen je je vrij voelde en creëren als vanzelf ging. Als mijn eigen interne criticus weer hard bezig is mijn creativiteit naar beneden te halen (ja, ook de mijne is onvermoeibaar…), denk ik graag aan deze uitspraak van Picasso:

“Every child is an artist, the problem is staying an artist when you grow up”

Veel creatief plezier en hartelijke groet van Melissa

PS: dus pak je pen of laptop, en schrijf. En nog leuker: laat je woorden hier op mijn blog zien!

12 reacties op “Poëzie! Wie dicht mee?

 1. Muziek
  Voel de muziek
  dein mee op de golven van de maten
  Hoor de muziek
  laat je gedachten praten
  Beleef de muziek
  hou vast en voel je niet verlaten
  Maak de muziek
  en laat de golven van je gedachten
  hun eigen weg gaan

 2. Hallo Melissa,

  Naast mijn passie voor het ontwikkelen van mensen en bedrijven, houd ik mij in mijn vrije tijd bezig met schrijven en dichten. Ik ben gek op elfjes.

  Muziek
  hoor het
  voel het overal
  beleef het boven al
  hemels

  • Dag Ada, dank je wel voor je reactie. Zijn de elfjes ook een inspiratiebron voor je bij het schrijven? Hartelijke groet van Melissa

 3. Mist

  Was de wereld maar altijd zo klein,
  Iedereen zo ver weg.
  Problemen dringen niet door
  Deze nevel heen.
  Goede bedoelingen
  Stranden in de kille wol
  Van een groot grijzig schaap.
  Geen gebèh, geen geblaat,
  Geen zon of regen,
  Weinig volk op de wegen.
  Rivieren van damp
  Door mijn raam slechts één wit,
  Waardoor alles stiller is.
  Zo rustgevend en beschermd-
  Niemand die me ziet!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>